Pikavippi on laina äkilliseen rahantarpeeseen

Kuinka paljon lainaa haluat?

Valitse tai kirjoita haluamasi lainan määrä.


Ovatko luottotietosi kunnossa?

Meidän on oltava tietoisia mikäli sinulla on merkintä luottotiedoissasi, ennen kuin voimme tarjota sinulle lainaa.

Mihin lainaa käytetään?

Rekisteröidy nähdäksesi lainavaihtoehdot

Täytä tietosi nähdäksesi lainatarjoukset.

+358
Esimerkki korko 10 000 € lainalle, 5 vuotta takaisinmaksuajalla, on 6,26 %. Takaisin maksettava summa on kokonaisuudessaan 11 623 €. Todellinen vuosikorko on 4,19 - 20 %

Käyttäjiemme suosikkituote

Mikä on pikavippi?

Pikavippejä mainostetaan super helppoina ja heti saatavilla olevina lainoina, ilman lainaneuvotteluita. Nämä pitävät paikkansa. Pikavippi on nopea ja helppo laina, mutta kuten mikä tahansa laina - vaatii se myös vastuunottoa lainanottajalta. Lue eteen päin, jos haluat tietää lisää pikavipeistä, kuinka voit hakea lainaa, sekä kuinka voit vastaanottaa lainatarjouksia suoraan sähköpostiisi.

Pikavipit on tarkoitettu avuksi pikaiseen rahantarpeeseen, kuten kuukauden viimeisiin ostoksiin, yllättäviin korjauksiin tai matkabudjetin jatkoksi. Lainan käyttökohde on kuitenkin täysin lainanottajan päätettävissä - lainantarjoaja ei sen perään kysele. Pikavippiä haetaan suoraan verkossa, eikä pelkkä hakeminen sido kuluttajaa mihinkään.

Pikalainojen huono maine juontuu vuosikymmenten takaa, ajalta, jolloin ne tulivat markkinoille. Silloin lainsäädäntö laahasi perässä ja lainanmyöntäjät ottivat markkinoiden hallitsemattomuudesta kaiken irti - kuluttajien kustannuksella. Nykyään aggressiivista mainostamista sekä lainan kuluja rajoitetaan lainsäädännöllä, jonka viimeisimmät muutokset tulivat voimaan lokakuussa 2023. Nämä ovat tehneet pikalainojen riskeistä paremmin ennustettavissaolevia ja lainojen kuluista hallittavampia.

Lyhykäisyydessään pikavippi on:
 • pieni laina, jonka saat nopeasti,

 • kulutusluotto,

 • laina, jonka saat ilman vakuuksia.

Pikavippi kuuluu siis kulutusluottoihin. Tällaisia lainoja myöntävät niin pankit kuin muutkin rahoituslaitokset ja ne ovat useimmiten vakuudettomia. Pienellä lainalla tarkoitetaan lainaa, joka on pääsääntöisesti noin 50-1000e ja sen takaisinmaksu onnistuu lainanottajasta riippuen alle vuodessa. Lainamaailmassa vuoden takaisinmaksuaika on todella lyhyt, sillä suurempia lainoja, kuten asuntolainaa voidaan maksaa pois jopa 25 vuotta.

Miten pikavippi toimii?

Pikalainan saaminen edellyttää aktiivisuutta hakijan puolelta - mahdollisuuksien selvittäminen, lainojen hakeminen sekä ehtojen läpikäyminen ovat hakijan vastuulla. Parhaimman pikavipin löytäminen vaatii hakijalta hieman perehtymistä lainojen maailmaan. Seuraavaksi käymme yksityiskohtaisemmin läpi mitä vaiheita pikavipin saamiseksi tarvitaan ja mitä on hyvä pitää mielessä hakuprosessin aikana.

Pikavipin ottaminen pähkinänkuoressa:
 1. Oman taloustilanteen selvitys.

 2. Pikavippien tarjoajien etsiminen.

 3. Hakulomakkeen lähetys.

 4. Lainaehtojen läpikäynti ja pikavipin valitseminen.

 5. Lainatarjouksen hyväksyminen.

 6. Pikavipin takaisinmaksu.

 1. Oman taloustilanteen selvitys: Pikavipin hakeminen on yksinkertaista ja nopeaa, mutta hakijan on varmistuttava, että hänellä on varaa maksaa laina takaisin. Tämän takia henkilökohtaisen rahatilanteen selvittäminen on tärkeää. Jääkö sinulta kulujesi maksamisen jälkeen tarpeeksi rahaa lainan takaisinmaksuun? Onko sinulla jo monta olemassaolevaa lainaa? Tarvitsetko ehkä läpikotaisempaa talousneuvontaa tilanteesi selvittämiseksi?

 2. Lainantarjoajien selvitys: Lainantarjoajia on monia ja niillä kaikilla on omat ehtonsa lainansaajalle. Monet palvelut, kuten Moneezy.com tarjoavat apua, jonka avulla lainanhakija saa haettua lainaa useammalta lainantarjoajalta samanaikaisesti. Tällaisia palveluita kannattaa käyttää sillä ne säästävät hakijan aikaa ja vaivaa moninkertaisesti.

 3. Hakulomakkeen lähetys: Pikavipin hakeminen tapahtuu pääsääntöisesti verkossa hakulomakkeen täyttämisellä. Hakijan kannattaa hakea pikavippiä monelta eri lainantarjoajalta maksimoidakseen lainansaantimahdollisuutensa. Paras pikavippi, jossa on pienin mahdollinen korko, löytyy vain vertailun avulla. Siksi pikavippien vertailu on tärkeä askel lainaa haettaessa.

 4. Lainaehtojen läpikäynti ja pikavipin valitseminen: Tässä vaiheessa vaaditaan tarkkuutta ja kärsivällisyyttä hakijalta. Ehdoista kannattaa ymmärtää ainakin lainaan liittyvät kulut ja maksuehdot. Todellinen vuosikorko tulee löytyä jokaisesta lainatarjouksesta. Se tuo esille lainan todelliset kustannukset vuositasolla. Kun hakija on löytänyt pikavippitarjouksen, joka häntä miellyttää, on aika siirtyä seuraavaan kohtaan.

 5. Lainatarjouksen hyväksyminen: Kun hakija on löytänyt pikavipin, joka sopii hänen tilanteeseensa niin ehtojen, kulujen kuin lainasummankin puolesta, on aika tehdä päätös lainan hyväksymisestä. Pikavippitarjous hyväksytään yleisimmin verkkopankkitunnuksilla ja rahasumma saapuu lainanottajan tilille jopa parissa tunnissa.

 6. Pikavipin takaisinmaksu: Pikavippi maksetaan takaisin sovituissa lyhennyserissä. Erän suuruus käy ilmi lainasopimuksesta. Jos lainanottajalla on hankaluuksia maksaa lainaa takaisin, on hänen oltava yhteydessä lainanantajaan mitä pikimmiten. Näin lainan takaisinmaksun jatkuminen on mahdollista sopia tapauskohtaisesti.

Kuka voi hakea lainaa?

Lainan hakeminen Suomessa ja erityisesti pikavipin hakeminen on mahdollista lähes kaikille henkilöille. Vaihtoehtoja on runsaasti ja lainan käyttömahdollisuuksia rajattomasti. Lisäksi lainan hakeminen ei sido hakijaa mihinkään. Lainantarjoajat määrittelevät ehdot, joiden perusteella ne hyväksyvät lainahakemukset. Nämä ehdot vaihtelevat rahoituslaitoksesta toiseen, mutta jotkin kohdat ovat samoja kaikille. Muun muassa ikävaatimukset, sekä asuinpaikan, ja tulotason vaatimukset ovat samansuuntaisia tarjoajasta riippumatta.

Olemme listanneet alle yleisiä vaatimuksia, jotka lainanhakijan tulee täyttää, jotta lainahakemus voidaan hyväksyä. Näiden lisäksi lainantarjoaja voi esittää hakijalle myös muita ehtoja.

Yleiset vaatimukset lainanhakijalle:
 1. Hakija on täyttänyt 18 vuotta,

 2. Pysyvä osoite Suomessa,

 3. Suomalainen pankkitili sekä verkkopankkitunnukset,

 4. Vakituiset tulot, joihin luetaan usein myös sosiaalituet,

 5. Ei voimassaolevaa maksuhäiriömerkintää.

Lainansaantimahdollisuuksiinsa on mahdollista vaikuttaa monellakin tapaa. Yksi tärkeimmistä on varmistaa, että lainaa hakiessa sinulla ei ole merkintää luottotiedoissa. Vakuudetonta lainaa hakiessa maksuhäiriömerkintä on suora hälytyssignaali lainantarjoajalle siitä, että lainanhakijan talous ei ole tasapainossa. Koska pikavippi haetaan netistä, ei hakijalla ole mahdollisuutta keskustella lainaehdoista ja selvittää tilannettaan pankille tai rahoituslaitokselle suullisesti.

Lainanantajat, erityisesti suomalaiset pankit, laskevat asiakkailleen luottoluokituksen, jonka avulla ne arvioivat mahdollisuutta antaa henkilölle luottoa. Luottoluokitus yhdistää tietoja niin lainatoiveesta, kuin hakijan taloudellisesta tilanteesta ja muodostaa algoritmin avulla numeerisen luokituksen lainanhakijalle. Yhteenvetona voidaan mainita, että lainaa hakiessa kannattaa varmistaa, että taloudellinen tilanteesi mahdollistaa lainan takaisinmaksun sekä, että lainasumma ja toivottu laina-aika sopivat taloudelliseen tilanteeseesi.

Lainan takaisinmaksu

Lainasopimuksen hyväksymisen jälkeen hakija on sitoutunut maksamaan ottamansa lainan takaisin lainoittajalle. Lainaehdoissa on sovittu lainalyhennyksen määrä, korot, lainan takaisinmaksun kokonaiskesto sekä muut mahdolliset lainaan liittyvät kulut ja sakot maksuviivästyksien sattuessa. Näiden asioiden ei siis pitäisi tulla lainanottajalle yllätyksenä.

Lainan takaisinmaksu koostuu lainanlyhennyksestä, koroista sekä kuukausittaisista maksuista.

Pikavipin takaisinmaksu
 • Lainalyhennys on se osa lainasta, jonka lainanottaja maksaa takaisin kuukausittain rahoituslaitokselle.

 • Lyhennyksen lisäksi lainanottaja maksaa rahoituslaitokselle myös lainaan liittyvät korot. Nämä voivat olla joko kiinteitä tai vaihtuvia korkoja.

 • Kuukausittain maksettavaan summaan sisältyvät myös lainan muut kulut, kuten aloitusmaksu, tilinhoitomaksut ja muut mahdolliset hallintomaksut.

Jos lainanottaja pystyy maksamaan kuukaudessa esimerkiksi 30 €, ei lainan kokonaissumma kuitenkaan pienene suoraan saman summan verran kuukaudessa. Pikavippiä joutuu siis maksamaan pois hieman pidempään kuin lainasumma jaettuna 30 eurolla, koska myös lainaan liittyvät kulut tulee maksaa pois. Tämä on hyvä pitää mielessä lainaa haettaessa.

Pikavipin kokonaiskustannukset käyvät ilmi lainatarjouksesta, jossa on ilmoitettu todellinen vuosikorko. Tämä on laissa vaadittu muoto ilmoittaa, kuinka paljon laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan kuluttajalle. Todellinen vuosikorko ilmoitetaan proenttiosuutena lainasta vuositasolla ja antaa näin selkeän kuvan siitä paljonko pikavippi maksaa. Se auttaa myös vertailemaan pikavippejä keskenään.

Mikä on hyvä pikavippi?

Hyvä pikavippi on ennenkaikkea laina, joka sopii hakijan tarpeeseen sekä taloudelliseen tilanteeseen. Pikavipin suuruus tulee aina sovittaa rahantarpeen mukaan. Näin lainanhakija pystyy minimoimaan lainasta aiheutuvat kustannukset. Lainan lyhennyksen määrä tulee myös sopia hakijan maksukykyyn. Käymme alla läpi pikavippien edut ja haitat, jotta saat lainanhakijana pikavippien tarjoamista mahdollisuuksista paremman kuvan, sekä pystyt arvioimaan sopiiko pikavippi nykyiseen tilanteeseesi. Nämä asiat auttavat sinua myös lainojen vertailussa etsiessäsi seuraavaa nopeaa rahoitusmahdollisuutta.

Pikavippien edut

1. Nopea hakuprosessi:

Pikavipit mahdollistavat helpon hakuprosessin, jotta saat hakijana avun nopeaan rahantarpeeseen. Hakemuksen täyttäminen onnistuu milloin ja mistä vain. Nopean lainapäätöksen ansiosta saat rahat tilillesi jopa tunneissa ja pikavippi on heti saatavillasi.

2. Pienen lainan mahdollisuus:

Pikavippi on tarkoitettu nimenomaan pientä lainaa varten, auttamaan sinua silloin, kun tarvitset hieman ekstra apua arkipäivääsi. Tarvitsetko 50 € kuukauden viimeisiin ostoksiin? Pieni pikavippi voi olla tarvitsemasi apu.

3. Joustavat takaisinmaksuehdot:

Pienten lainojen tarjoajat voivat olla suostuvaisempia maksusuunnitelman muuttamiseen ja tarjoamaan joustavia ehtoja lainan pienuuden takia. Joustava takaisinmaksu tekee pikavipeistä houkuttelevamman lainatyypin.

4. Ei vakuuksia, eikä takaajia:

Pikavippi on lähes aina haettavissa ilman vakuuksia ja ilman takaajia. Sen saatavuuteen vaikuttaa ainoastaan hakijan oma taloudellinen tilanne. Vakuudeton pikavippi on siis saatavilla moneen tilanteeseen.

5. Laaja valikoima lainantarjoajia:

Suomessa on tarjolla laaja valikoima pikavippejä. Pikavippiyritykset pyrkivät tarjoamaan edullisemman hinnan ja joustavampia ehtoja kuin kilpailijansa. Lainanantajien kilpailutus on siksi erityisen tärkeää pikavippiä hakiessasi.

Pikavippien haitat

1. Korkeat korkokulut:

Pikavipit voivat pitää sisällään korkeampia korkokuluja verrattuna perinteisiin lainoihin. Tämä tekee niistä kalliimpia pitkällä aikavälillä. Voit minimoida korkojen ja lainan kustannuksien osuuden lainastasi sovittamalla pikavipin tarpeeseesi.

2. Lyhyt takaisinmaksuaika:

Pikavipin nopea takaisinmaksu voi aiheuttaa lainanottajalle taloudellista painetta. Lyhyt maksuaika vaatii taloudelliselta tilanteelta venymistä hetkellisesti. Sovitathan aina takaisinmaksuajan omalle lompakollesi sopivaksi.

3. Riippuvuuden riski:

Pikavipit voivat altistaa lainanottajan riippuvuuden riskille. Lainan nopea saatavuus voi johtaa toistuvaan lainanottoon ja mahdolliseen velkakierteeseen.

4. Rajallinen lainamäärä:

Pikavippien suuruusluokka on usein rajallinen, mikä saattaa olla haasteellista suurempia taloudellisia tarpeita varten. Pieni lainasumma voi kuitenkin auttaa sinua hieman eteen päin taloudellisten tavoitteidesi kanssa.

5. Vähemmän henkilökohtaista neuvontaa:

Koska kulutusluotot haetaan useimmiten verkosta, ei prosessin aikana ole mahdollista saada henkilökohtaista lainaneuvontaa niin kuin perinteisen pankkilainan kanssa. Pikavipin tarjoajat mahdollistavat kuitenkin kuluttajalle asiakaspalvelun palvelut usein puhelimitse.

Rahantarve voi tulla eteen yhtäkkiä, varsinkin, jos ei ole ehtinyt aktiivisesti pitää silmällä taloustilannettaan. Tällaisessa tilanteessa on hyvä olla mielessä ainakin yksi lainavertailupalvelu, jonka kautta apua löytyy nopeasti. Pikavippiä ei tule ottaa harkitsemattomasti, vaikka sen saaminen onkin helppoa. Kun otat lainan, olet vastuussa myös sen takaisinmaksun hoitamisesta.

Kun akuutti tilanne on hoidettu, on sinun hyvä keskittyä vahvistamaan taloutesi peruspilareita. Säästösuunnitelman luominen pahanpäivän varalle auttaa sinua välttämään lainoja tulevaisuudessa. Myös henkilökohtaisen kuukausibudjetin tekeminen ja omien kulujen lähempi tarkastelu voi auttaa selvittämään mistä lähteä liikkeelle. Nämä ovat helpompia lähestymistapoja taloutesi parantamiseksi. Jos tulosi ovat liian pienet kuluihisi verrattuna, etkä voi enää karsia kuluistasi, voi säästämiskohteen löytäminen olla mahdotonta. Tällaisessa tilanteessa on hyvä olla yhteydessä talousneuvojaan, jotta voit selvittää mahdollisuuksiasi perinpohjaisemmin.

Vinkit turvalliseen pikavipin hakemiseen

Nyt olemma käyneet läpi mikä on pikavippi, millaisia ehtoja lainantarjoajilla on, sekä pikavippien plussat ja miinukset. Tässä vielä muutama asia, joiden avulla voit hakea pikavippiä vastuullisesti ja omalle taloudellesi kestävästi. Turvallinen lainanotto on taito, joka jokaisen lainanhakijan tulisi osata, jotta hän osaa välttää ylimääräiset kustannukset sekä tiedostaa pikavippeihin liittyvät riskit. Tässä vielä muistin virkistämiseksi muutama vinkki pikavipin hakemiseen, jotka kannattaa pitää mielessä:

 • Tarkista taloutesi tilanne: kuinka paljon sinulla on varaa maksaa lainaa pois kuukausittain? Kuinka paljon lainaa tarvitset? Varmista nämä kohdat ennen lainan hakemista.

 • Tutki vaihtoehtoja: Ennen kuin päätät hakea pikavippiä, harkitse muita mahdollisia vaihtoehtoja, kuten rahan lainaamista perheeltä tai ystäviltä, tai perinteisempiä pankkilainoja ja muita rahoitusmahdollisuuksia.

 • Tarkista kustannukset: Vertaile eri pikavippipalveluita ja niiden tarjoamia korkoja ja kuluja lainalaskurin avulla. Valitse palveluntarjoaja, joka tarjoaa kohtuullisimmat ehdot sinun tilanteeseesi.

 • Takaisinmaksusuunnitelma: Varmista, että sinulla on selkeä suunnitelma lainan takaisinmaksamiseen ennen kuin otat sen.

Pikavipit ovat hyödyllisiä, kun niitä käytetään vastuullisesti. Käyttämällä yllä olevia ohjeita ja vertailemalla eri vaihtoehtoja voit tehdä harkitun päätöksen pikavipin ottamisesta, joka sopii parhaiten rahoitustarpeisiisi.

Rekisteröidy uutiskirjeeseemme saadaksesi lisää tietoa

Me Laina-Asiantuntijalla haluamme auttaa sinua pysymään kartalla markkinoiden parhaista lainoista. Näin voit keskittyä pitämään silmällä omaa talouttasi, kun me vahdimme lainamarkkinoiden kehitystä. Keräämme sivuillemme jatkuvasti tietoa uusista lainantarjoajista ja parhaista lainatarjouksista.

Nähdäksesi sinulle sopivia lainavaihtoehtoja, voit rekisteröityä sivuillemme täyttämällä yllä olevan lomakkeen. Täyttämällä tietoja haluamastasi lainasta sekä yhteystietosi voimme antaa sinulle kohdistettuja tarjouksia. Tämän lisäksi voit rekisteröityä uutiskirjeemme saajaksi ja saada entistä enemmän tietoa lainoista, parhaista lainatarjouksista sekä lainamarkkinoiden uusimmista tuulista.

Palvelumme avulla voit:
 • Saada tarjouksia sinulle sopivista lainoista.

 • Verailla eri mahdollisuuksia helposti.

 • Tarkkailla lainamarkkinoita ilman sitoumuksia.

 • Ilmaisen työkalun lainan löytämiseen.

 • Ajankohtaisia lainauutisia suoraan sähköpostiisi.

Ilmaiseksi.